Promovarea reciclării
Promoting Recycling

ALRO este singurul producător de aluminiu primar și aliaje de aluminiu din România și se numără printre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, raportat la capacitatea de producție. Un obiectiv strategic esențial pentru ALRO este achiziționarea și prelucrarea deșeurilor și lingourilor de aluminiu. Această inițiativă este esențială pentru optimizarea costurilor și se aliniază angajamentului companiei de a sprijini economia circulară. ALRO își desfășoară activitatea în conformitate cu certificarea sa de management de mediu, EN ISO 14001:2005, demonstrând dedicarea sa față de practicile responsabile pentru protecția mediului.

Companiile interesate să participe la proiectul ALRO privind economia circulară sunt încurajate să contacteze ALRO folosind datele de contact furnizate sau prin e-mail: recycling@alro.ro.

În urmărirea obiectivelor sale de dezvoltare durabilă, ALRO a lansat inițiativa Eco-Recycling („ECO-Recycling”) în 2013. Acest proiect, care este în curs de extindere, își propune să atingă o capacitate de prelucrare a deșeurilor de aluminiu de aproximativ 100.000 de tone pe an până la sfârșitul anului 2023. Inițiativa Eco-Recycling joacă un rol esențial în eforturile de economie circulară ale ALRO, permițând companiei să manipuleze și să proceseze cantități mari de deșeuri de aluminiu cu diverse specificații. Principala restricție privind aceste deșeuri este nivelul lor de contaminare, care nu trebuie să depășească 2% în ceea ce privește praful, plasticul și alți contaminanți. Departamentul de Achiziții și Logistică din cadrul ALRO își consolidează în mod activ rețeaua de furnizori. Această bază de date include companii europene specializate, precum și furnizori locali din România, toți recunoscând beneficiile parteneriatului cu o entitate proeminentă și de încredere precum ALRO.

ALRO implementează permanent măsuri de eco-eficientizare și siguranță de-a lungul proceselor de producție, compania fiind implicată în activități legate de probleme globale de mediu prin cooperarea activă cu organizații internaționale în problematica conformării la cerințele BAT din industria de aluminiu, a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și a întregii game de poluanți generați pe amplasamentele societății.

Monitorizarea efectuată conform autorizațiilor integrate de mediu certifică faptul că toate emisiile produse de companie sunt în deplină concordanță cu standardele Uniunii Europene și cu cele mai bune tehnici disponibile în domeniu. Programele de investiții în protecția mediului au permis companiei să obțină certificarea ISO 14001:2015 pentru managementul protecției mediului înconjurător și să se remarce ca fiind una dintre companiile metalurgice cu nivelul cel mai scăzut de emisii.

Cele mai importante investiții de mediu sunt: punerea în funcțiune a secției de reciclare a deșeurilor de aliaje de aluminiu, dezvoltarea capacității suplimentare la hala ecologică de deșeuri ecologice pentru preluarea deșeurilor nerecuperabile, punerea în funcțiune a unor instalații de filtrare și tratare a gazelor aferente secțiilor Turnătorie și Eco-topitorie, dotarea instalațiilor de la laminoarele de benzi la rece cu filtre cu un coeficient ridicat de reținere a uleiurilor de laminare, montarea stațiilor de recirculare și tratare a apei industriale la secțiile: Turnătorie, Anozi și Electro-Energetica și modernizarea sistemelor de ardere la cuptoarele ce utilizează gaz natural.

60 de ani de experiență în producția aluminiului